Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Burgonyás rakott karfiol recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» 1 szép fej karfiol
» 7-8 db burgonya
» olaj
» A besamelhez:
» 3-4 dkg vaj
» 3 dl tej
» 3 evőkanál liszt
» 4 dl tejföl + 2 dl tej
» ételízesítő
» 2 db tojás
» szerecsendió
» A raguhoz:
» 1/2 kg csirkemell
» 1-1 db piros, zöld, sárga paprika
» őrölt bors
» 1 kisebb vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» olaj
» A rakott karfiol tetejére:
» 10 dkg reszelt sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, vékonyabb karikákra szeleteljük.
Mindezeket megmossuk, majd a vizet lecsepegtetjük.
Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A ragut elkészítjük.
A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, rátesszük a húst, a paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Készre sütjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk.
A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a csirkeragut, majd a karfiolrózsákkal befedjük.
Besamel: A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3dl tejjel, ízesítjük szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük.
Amikor kissé hűl, akkor belekeverjük a 2 db tojást, majd a tejfölt és a tejet.
Ráöntjük a tálban várakozó burgonyás, karfiolos rakottra és aranysárgára sütjük.
A sütés vége felé rászórjuk a sajtot és készre sütjük.
Nagyon finom, sokkal finomabb, mintha úgy főzzük meg a karfiolt és a burgonyát.

Megjegyzés / tipp:

A vegásak készítsék hús nélkül, úgy is nagyon finom.
1 komment 10 ember kedveli mildiko50
2012.01.16 05:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
szelidszeder 2012.01.16. 18:08 (#1)
Imádom a rakott ételeket,bármi is legyen az.Így vagyok a töltött ételekkel is.
Egyszerűen finomak...ezektől jobban csak a füstölcsülköt szeretem.:XD
Címkék
karfiolt rózsáira, burgonyát meghámozzuk, vizet lecsepegtetjük, burgonyát kisütjük, ragut elkészítjük, csirkemellet apró, vöröshagymát apróra, reszelt fokhagymát, hőálló tálat, karfiolrózsákkal befedjük, lisztet zsemleszínűre, tálban várakozó, sütés vége, vegásak készítsék, karfiolrózsákkal, szerecsendióval, zsemlemorzsával, ételízesítővel, lecsepegtetjük, feldaraboljuk, zsemleszínűre, vöröshagymát, belekeverjük, papírtörlőre, szerecsendió, aranysárgára, csirkemellet, szeleteljük, vöröshagyma, ételízesítő, felengedjük, csirkeragut, megpároljuk, elkészítjük, meghámozzuk, megszórjuk, kivajazunk, paprikákat, fokhagymát, fűszereket, szép karfiol, burgonya, olaj, besamelhez, evőkanál liszt, tejföl, ételízesítő, tojás, szerecsendió, raguhoz, csirkemell, piros zöld sárga paprika, őrölt bors, kisebb vöröshagyma, gerezd fokhagyma, olaj, rakott karfiol tetejére, reszelt sajt,
Francia hagymaleves
0 komment 11 ember kedveli
Guinness torta
1 komment 2 ember kedveli
Tarpai őznyársak.
0 komment 1 ember kedveli
Lencseleves !
0 komment 6 ember kedveli
Ausztrál répás sütemény
0 komment 13 ember kedveli
Őszibarack bundában sütve
1 komment 11 ember kedveli
Piknik kosárkák.
0 komment 2 ember kedveli
Sült csirke fokhagymamártással
0 komment 8 ember kedveli
Barnasörös marhapite
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres sertéskaraj rántva
0 komment 1 ember kedveli
Lecsós sertésborda tarhonyával
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás kacsa
1 komment 1 ember kedveli
Abbahagyhatatlan csirke
0 komment 19 ember kedveli
Erdélyi csorbaleves húsgombóccal
0 komment 7 ember kedveli
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
0 komment 20 ember kedveli
Majorannás zöldborsó püré
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.